Hitoktatás

"Engedjétek hozzám a gyermekeket....

- mondja Jézus az evangéliumban.

 

        Szülőként miért tarthatjuk fontosnak, hogy gyermekünk hittanra járjon? Talán  leginkább azért, hogy a gyermek egy pozitív életfelfogást és humánus magatartást sajátítson el.

Az óvodai hittan "csak" hitre nevelés, az iskolai az oktatás és hitre nevelés. Minden foglalkozás alapja a másik elfogadására, tiszteletére, szeretetére nevelés és ezáltal magához a Szeretethez, Istenhez, a Mennyei Atyához juthat el a gyermekek, akik még nagyon nyitottak és fogékonyak a természetfelettire. A hittan célja az, hogy alapra tegyen szert a gyermek, amire később építve megtalálja hite és élete értelmét, szépségeit és tudjon mibe kapaszkodni, ha nehézség éri őt.

        És még egy fontos szempont: A gyermek a hittanra, templomba járással egy közösségnek is tagjává válik. Sokan aggódunk amiatt, hogy gyermekünk majdan elérve a serdülőkort "normális" tud-e maradni. Ebben az életkorban nagyon meghatározó a fiatal fejlődésében a kortárs csoport, azoknak a vele egykorúaknak a véleménye és életstílusa, akiknek társaságához tartozik. Könnyebb ellenállni az alkohol, a kábítószer, a szabados szexuális élet és a szélsőséges divatirányzatok csábításának, ha olyan társak és - a szülőkön kívül is - olyan idősebb támogatók veszik körül a fiatalt, akik az élet alapvető értékeit képviselik. Ez természetesen felelősséget ró ránk, magunkat kereszténynek valló felnőttekre, hogy gondolkodásmódunk és az élethez való viszonyulásunk hiteles és vonzó példaként állhasson a gyermek előtt. - Már az óvodáskorú gyermek előtt is, aki sokkal többet lát és a maga módján megért, magába épít a szülei életéből, mint gondolnánk...

Ha szeretné, ha gyermeke is hittanra járjon, keresse meg iskolai hitoktatóját, vagy írjon a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. emailcímre.

 

Vasárnapi istentiszteleteinkkkel egyidőben a gyülekezeti teremben vasárnapi iskolát tartunk iskoláskorú gyermekek részére, amire minden családot szeretettel várunk!